Dana 15. prosinca 2021. godine u 10 sati, putem ZOOM platforme održana je inicijalna konferencija projekta „AKTIVNI UZ PODRŠKU – širenje socijalnih usluga na području UA Zagreb“, UP.02.2.2.15.0013, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga predstavila je projekt, njegove ciljeve, aktivnosti i očekivane rezultate, a predstavljeni su i projektni partneri Grad Zagreb i Grad Velika Gorica.
Ispred Grada Zagreba govornice na početnoj konferenciji bile su pomoćnica pročelnice za socijalnu politiku, Zorana Uzelac Bošnjak, univ.spec.act.soc. i samostalna upravna referentica, Maja Vučković, mag.polit.soc. koje su iznijele svoju ulogu u projektu, aktivnosti Grada Zagreba u području skrbi o starijim osobama, projekte koje provode te planove za razvoj izvaninstitucijskih usluga. Ispred Grada Velike Gorice, govornik je bio gospodin Ivan Čobanov iz Ureda za fondove EU koji je predstavio njihov rad, projekte u kojima sudjeluju i koje provode te aktivnosti u čijoj
e provedbi sudjelovati kao projektni partneri.
Osim partnera, kroz razmjenu iskustava iz prakse i raspravu, na konferenciji su sudjelovale i ravnateljica Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb, gospođa Ljiljana Vrbić, univ.spec.act.soc. te predsjednica Udruge umirovljenika grada Velika Gorica, gospođa Vera Šebrek.

Svi sudionici konferencije naglasili su važnost provedbe projekta koji doprinosi rješavanju problema nedovoljnih kapaciteta i vrsta socijalnih usluga na području Grada Zagreba i Grada Velike Gorice. Provedbom svih projektnih aktivnosti kroz ovaj će se projekt omogućiti prevencija institucionalizacije osoba starije životne dobi i poboljšati kvaliteta njihovog života.
Na kraju konferencije, pozdravni govor, uz voditeljicu projekta, održala je i predsjednica Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga, gospođa Jadranka Apostolovski koja je sudionicima konferencije zahvalila na sudjelovanju i zaželjela uspješnu suradnju i provedbu projekta.