Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga dana 28. lipnja 2023. godine u 10 sati putem ZOOM platforme provela je virtualni okrugli stol „Zaštita ljudskih prava osoba starije životne dobi “ u sklopu projekta „AKTIVNI UZ PODRŠKU – širenje socijalnih usluga na području UA Zagreb“ UP.02.2.215.0013, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Okrugli stol organiziran je s ciljem upoznavanja i rasprave na temu zaštite ljudskih prava osoba starije životne dobi. Pozdravni govor, predstavljanje sudionika i uvodnu riječ održala je voditeljica projekta, Maja Vrbanić ispred Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga, nakon čega je ulogu moderatora okruglog stola preuzeo Ivan Hranj, stručnjak za rad sa starijim.

Kao govornici okruglog stola sudjelovali su Maja Vučković, predstavnica Grada Zagreba; Leke Sokolaj, ispred Hrvatskog saveza udruge invalida rada te Martina Mičuga, socijalna radnica iz Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb. Govornici su podijelili svoja iskustva te predstavili usluge i aktivnosti koje nude u području svog djelovanja, a u svrhu zaštite ljudskih prava osoba starije životne dobi.
Na kraju okruglog stola, sudionici su pozvani da se uključe u raspravu, a zajednički zaključak se odnosio na upoznavanja sa zakonskim okvirom vezanim uz diskriminaciju i zakonsku zaštitu, načinima zaštite ljudskih prava, a posebice s naglaskom na deinstitucionalizaciju starijih osoba te na važnost njihovog uključivanja u društvo.